17. decembra 2009

Jahňacie kotlety s maslom

12 jahňacích kotliet., soľ., mleté čierne korenie., kúsok ďumbiera., 2 červené čili papričky., 1/4 Kl zrniek nového korenia., 1/2 KL mletej škorice., muškátový oriešok., 2 PL číreho masla., 2 strúčiky cesnaku., 2 PL petržlenovej vňate.,
Kotlety umyjeme, osušíme i kosti dôkladne oškrabeme. Odrežeme mastný kraj a mäso osolíme a okoreníme. Nové korenie spolu s čili papričkami v mažiari najemno rozdrvíme. Zmiešame so škoricou a nastrúhaným muškátovým orieškom. V panvici zohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, primiešame zmes korenia a necháme speniť. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a maslo necháme trochu vychladnúť. Kotlety potrieme maslom a necháme 30 minút odležať. Každú potom grilujeme z oboch strán 8 minút. Zvyšné korenené maslo zohrejeme a horúcim polejeme kotlety. Podávame s mesiačikmi citróna.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára