10. decembra 2009

Mandľový sen

200 g pražených mandľových rezančekov., balíček tmavej polevy., 
Na krém: 100 ml smotany na šľahanie., 150 g bielej čokolády., 50 g mliečnej čokolády., 80 g masla., 3 PL čokoládového likéru., 
Na namáčanie a posypanie: 1/2 balíčka tmavej polevy., niekoľko pražených plátkov mandlí.,
Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžičkou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť. 
Na krém prevaríme smotanu na šľahanie a odstavíme zo sporáka. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame maslo, kým sa úplne nerozpustí. Za častého miešania necháme vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame. Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame "pusinky" a dáme na hodinu do chladničky. Pralinky namáčame v poleve pripravenej podľa návodu na obale a posypeme ich mandľovými plátkami. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára