4. decembra 2009

Kuracie stehná s paprikou

2 kuracie stehná, morská soľ, mletá sladká paprika, 4 cibule, 6 paradajok, 2 zelené papriky, 2 žlté papriky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, 200 ml zeleninového bujónu, 4 PL posekanej bazalky
Kuracie stehná opláchneme, osušíme, potrieme soľou, mletou paprikou a niekoľko ráz popicháme. Na panvici bez tuku opekáme zo všetkých strán 30 minút. Cibuľu ošúpeme. Paradajky umyjeme a očistíme. Oboje pokrájame na mesiačiky. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Cesnak ošúpeme a najemno posekáme. V hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme papriku, krátko opražíme a prilejeme bujón. Premiešame a necháme 10 minút dusiť. Potom pridáme pokrájané paradajky a dusíme ešte 2 minúty. Primiešame bazalku. Na zeleninu položíme kuracie stehná a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára