Na náplň: 2 bielky., 50 g cukru., balíček svetlej polevy., 1/2 fľaštičky rumovej arómy (5 PL rumu)., balíček želatínového stužovača., 100 ml vody., 500 ml smotany na šľahanie.,
Na posypanie: 50 g strúhaného kokosu.,
Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Plech umiestnime do prehriatej rúry a pečieme. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky a cukor do tuha. Rýchlo vmiešame rozpustenú čokoládovú polevu, pripravenú podľa návodu na obale, a rumovú arómu alebo rum. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do čokoládového snehu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do krému. Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Koláč rozkrájame na rezy. Uchovávame v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára