17. decembra 2009

Zemiaky v alobale

4 väčšie zemiaky (cca 150 g)., 1/2 zväzku petržlenovej vňate., 1/2 zväzku pažítky., téglik kyslej smotany (200 g)., PL paradajkového pretlaku., soľ., čierne korenie., worcesterská omáčka., 2 PL oleja., 2 plátky bravčového stehna (150 g).,
Rúru predhrejeme na 220 stupňov C. Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, dôkladne očistíme kefkou. Každý zabalíme do alobalu a necháme piecť na plechu podliatom vodou asi 50 minút. bylinky umyjeme, osušíme a nakrájame najemno. Niekoľko lístkov si necháme na ozdobenie pred servírovaním. Smotanu zmiešame s bylinkami, soľou s korením, kečupom a trochu worcesterskej omáčky. Na panvici rozpálime olej, plátky mäsa okoreníme, osolíme a z každej strany opečieme 4 - 5 minút.  Zemiaky položíme na väčší servírovací tanier, alobal otvoríme, zemiaky narežeme a plníme smotanovo bylinkovým dresingom. Servírujeme mäso upravené na prírodný spôsob a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára