15. decembra 2009

Jablkové rezy


4 vajcia., 6 vrchovaté PL práškového cukru., 2 - 4 PL vody., 6 vrchovaté PL múky (2 PL polohrubej a 4 PL hladkej)., balíček prášku do pečiva., 4 PL oleja., 
Jablkové želé: cca 1750 g očistených jabĺk., 1,5 dl vody., štipka soli., podľa chuti cukor., citrónová šťava., škorica., 3 balíčky krémového prášku zlatý klas.,
Žĺtky s cukrom a vodu vymiešame na penu, pridáme múku s práškom do pečiva a olej. Bielky s troškou cukru vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej masy. Dno plechu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre najskôr pri teplote 15é stupňov C. asi 15 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 stupňov C a pečieme asi 20 minút. Upečený korpus môžeme potrieť pikantným džemom a vložíme ho späť do formy. Horúce jablkové želé nalejeme do formy a necháme vychladnúť. Rezy ozdobíme ovocím a pred podávaním šľahačkou.
Jablkové želé: Jablká umyjeme (nešúpeme), vyberieme jadrovník a pokrájame na štvrtky. Dáme ich do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a za občasného miešania rozvaríme na kašu. Prepasírujeme, opäť dáme na oheň, ochutíme cukrom, citrónom a škoricou, prípadne rumom. Za stáleho miešania vlejeme v troške vody rozpustený pudingový prášok a chvíľu povaríme. Kým kaša nie je sklovitá.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zverejnenie komentára