13. decembra 2009

Hrozienkové jazýčky

250 g mäkkého masla., 250 g práškového cukru., balíček vanilínového 2 vajcia., 250 g hladkej múky., 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva., 70 g nadrobno posekaných hrozienok., 
Na zlepovanie: trochu ríbezľovej marmelády., 
Na namáčanie: 1/2 balenia čokoládovej polevy na torty., 2 PL oleja.,
Maslo, cukor a vanilínový cukor vymiešame do peny. Do tejto hmoty postupne primiešavajte vajíčka. Múku a kypriaci prášok preosejte cez sitko s spolu s hrozienkami primiešajte k maslovej hmote. Hotovým cestom naplnte zdobiace cukrárske vrecúško so stredne veľkým zdobiacim špicom a na papierom vyložený plech striekajte asi na prst hrubé a 5 cm dlhé tyčinky. Plech vložte do spodnej časti vopred vyhriatej rúry. Po úplnom vychladnutí tyčinky uvoľnite z plechu, zo spodu ich potrite marmeládou a vždy dve navzájom spojte. Tortovú polevu rozpustite s olejom vo vodnom kúpeli a namáčajte v nej jazýčky.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára