16. decembra 2009

Chilli con carne

PL kukuričného alebo rastlinného oleja., 2 nadrobno posekané cibule., 2 nadrobno posekané strúčiky cesnaku., červená alebo zelená paprika zbavená semien a pokrájaná na kocky., 2 KL pálivého mletého čili alebo 2 PL jemného čili korenia., 1/2 KL čili vločiek., 1/2 KL mletej rasce., 450 g chudého hovädzieho mäsa (mletého alebo pokrájaného na kocky)., 400 g konzerva krájaných rajčín., 200 ml rajčinového pyré., 200 ml vody., 400 g konzerva červenej fazule v slanom náleve, scedenej a opláchnutej., soľ.,
V ohňovzdornej nádobe s vrchnákom rozohrejeme olej. Zľahka osmažíme cibuľku, cesnak, papriku a koreniny, asi 4 minúty, kým zelenina nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Pridáme hovädzie mäso a smažíme, kým nezhnedne. Ak použijeme mleté mäso, miešame ho drevenou vareškou a neustále obraciame, aby sa rozbili všetky hrudky. Pridáme zvyšné ingrediencie a osolíme podľa chuti. Privedieme do varu, znížime teplotu, prikryjeme a pomaly varíme hodinu, občas zamiešame. Odkryjeme a necháme variť ešte ďalšiu hodinu, kým zmes nie je hustá a mäkká, občas zamiešame, aby sa neprilepila na dno. Podľa potreby dosolíme. Podávame s kukuričným chlebom alebo varenou dlhozrnnou ryžou.          

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára