100 g hladkej múky., 60 g mäkkého masla., 40 g práškového cukru., balenie vanilínového cukru., 2 žĺtky .,
Krém: 100 g rozpusteného orechového nugátu (čokoláda)., 80 g mäkkého masla., PL práškového cukru.,
Na pomazanie: trochu ríbezľovej marmelády.,
Na namáčanie: 1/2 balíčka čokoládovej polevy., 2 PL oleja.,
Na zdobenie: niekoľko olúpaných pražených lieskových orieškov.,
Všetky suroviny na prípravu cesta pomocou ručného mixéra vymiešame do hladkého cesta. Cesto necháme 1/2 hodiny stáť. Ešte raz ho premiešajte rukami, vytvarujte do tvaru rolky a rozvaľkajte na doske na hrúbku asi 3 mm. Následne vykrajujte keksy o priemere asi 4 cm a ukladajte na mierne vymastený plech. Plech vložte do strednej časti vopred vyhratej rúry. Hneď po upečení uvoľnite keksy z plechu a nechajte ich vychladnúť. Krém: Nugát, maslo a cukor vymiešajte do peny. Polovicu keksov namažte 2/3 krému a zlepte ich miernym tlakom s druhou polovicou. Keksy dajte na 1/2 hodinu vychladnúť. Marmeládu za stáleho miešania nechajte tak dlho variť,, kým sa rozpustí. Povrch keksov potrite horúcou marmeládou a nechajte vychladnúť. Tortovú polevu rozpustite spolu s olejom vo vodnom kúpeli a namáčajte v nej keksy. Zvyšok krému dajte do cukrárenského vrecúška s ozdobným špicom a nastriekajte na keksy ružičky. Keksy nakoniec ozdobne ešte orieškami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára