21. decembra 2009

Tvarohové smotanové rezy s ovocím


100 g hladkej múky., 50 g solamylu., zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva., 3 vajcia., š PL horúcej vody., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor.,
Na plnku: malá konzerva odkvapkaného mandarínkového kompótu., 50 ml zachytenej šťavy z kompótu., 2 PL citrónovej šťavy., želatína v plátkoch., 500 g mäkkého tvarohu na pečenie., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., trocha nastrúhanej kôry z omytého citróna., 200 ml smotany na šľahanie., 
Na posýpku: práškový cukor., 
V miske dôkladne premiešame múku, solamyl a kypriaci prášok. V druhej miske našľaháme šľahačom na penu vajcia, vodu, cukor a vanilínový cukor. Za stáleho šľahania na 1. stupni šľahača zapracujeme do peny pripravenú múku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre. Po upečení preklopíme na utierku posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie. Korpus zvisle rozkrojíme a jeden diel položíme na podnos. Na prípravu plnky namočíme želatínu do mandarínkovej a citrónovej šťavy asi na 10 minút. Tvaroh, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru zmiešame. Želatínu i s tekutinou rozpustíme na miernom ohni. Vmiešame asi 2 PL tvarohovej hmoty a zmiešame s ostatným tvarohom. Smotanu ušľaháme šľahačom do tuha a v dvoch fázach zapracujeme do tvarohu. Mandarínky nakrájame na menšie kúsky a opatrne lyžicou vmiešame do plnky.Plnku dáme do chladničky a za občasného zamiešania necháme vychladnúť (asi hodinu). Akonáhle začne tuhnúť, rovnomerne ju natrieme na pripravený plát. Zľahka priložíme druhý plát korpusu a odložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky. Múčnik nakrájame na kocky a jemne poprášime cukor. Uchovávame v chlade.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára