15. decembra 2009

Orechové srdiečka plnené jablkovým lekvárom

125 g polohrubej múky., 1/2 KL prášku do pečiva., 80 g rastlinného margarínu., 2 kvapky mandľovej príchute., vanilínový cukor., 1/2 lyžičky mletej škorice., vajíčko., 80 g práškového cukru., 100 g mletých orechov., 
Jablkový lekvár: 3 kg jabĺk., 1 l vody., kg kryštálového cukru., 7 dl pomarančového alebo citrónového sirupu., KL kyseliny citrónovej.,
Múky s práškom do pečiva preosejeme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré na hodinu odložíme na chladné miesto. Potom cesto vyvaľkáme a formičkou povykrajujeme tvary. Pokladieme ich na vymastený a múkou vysypaný plech a v predhriatej rúre pri 170 stupňov C upečieme. Srdiečka spojíme jablkovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.
Jablkový lekvár: Jablká očistme a vo vode rozvaríme na kašu, pridáme cukor, sirup, kyselinu citrónovú. Za stáleho miešania varíme asi 1/2 hodiny. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára