19. decembra 2009

Novozélandská torta


3 vajcia., 90 g cukru., balíček vanilínového cukru., 4 PL oleja., 90 g hladkej múky.,
Na náplň: 250 ml bieleho jogurtu., 3 Zarovnané PL práškového cukru., 2 plátky želatíny., šťava z citróna., 
Na obloženie: 5 ks olúpaného zrelého kiwi., balíček zeleného cukrárenského želé.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme olej a krátko vyšľaháme. Múku preosejeme do vyšľahanej peny a premiešame. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre. Na prípravu náplne zmiešame jogurt s práškovým cukrom. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, pridáme šťavu z citróna, potom želatínu za stáleho miešania zahrejeme. Odstavíme zo sporáka a primiešame do nej jogurt s cukrom. Náplň rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Na obloženie rozkrájame kiwi na mesiačiky alebo plátky a podľa fantázie nimi obložíme tortu. Podľa návodu na obale pripravíme s vodou a cukrom zelené želé. vlažným želé polejeme vrchnú časť torty a vložíme na 2 hodiny do chladničky.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára