4. decembra 2009

Ryža na indický spôsob

100 g ryže, 13 lúpaných mandlí, cibuľu, 1 PL olivového oleja, 100 g hlív, banán, viazaničku cibuliek, 50 g hrozienok, 2 PL mletej škorice, 1 ČL kardamónu, 2 ČL mletého anízu, 4 klinčeky, ¼ l horúceho zeleninového bujónu, 1 PL sezamových semienok, vrecúško práškového šafranu
Ryžu zalejeme studenou vodou a necháme 8 hodín napučať. Na druhý deň ju 25 minút podusíme a ihneď scedíme. Mandle rozpolíme a nakrájame na malé hranolčeky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a spolu s mandľami opražíme na oleji. Huby očistíme a pokrájame na pásiky. Banán olúpeme, pokrájame na plátky a spolu s hubami pridáme do cibuľovej zmesi. Cibuľku očistíme, zelenú vňať odrežeme a pokrájame na kolieska. Biele cibuľky pridáme spolu s hrozienkami do hubovej zmesi. Celé zohrejeme, ochutíme korením, zalejeme bujónom a necháme zovrieť. Pridáme sezam a za stáleho miešania dusíme 8 minút. Nakoniec primiešame ryžu a šafran, pokrm ozdobíme cibuľovou vňaťou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára