4. decembra 2009

Plnka do kurčaťa

kurča, 225 g miešaných húb, 45 g strúhanky, 2 vaječné žĺtka, cibuľu, ½ zeleru, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 2 PL rastlinného masla, 200 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru, 2 ČL vínneho octu, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Na panvici roztopíme maslo a dozlatista usmažíme polovicu pokrájanej cibule. Pridáme polovicu pokrájaných húb, 3 minúty ich dusíme, aby pustili šťavu. Panvicu odstavíme z ohňa, do húb vmiešame strúhanku, koreniny a  vaječné žĺtky, aby sa masa spojila. Vychladnutou plnkou naplníme vnútro a krk kurčaťa, otvory uzavrieme špajdlou alebo zošijeme. Pokrájame zeler, mrkvu, zemiaky a zvyšné huby, uložíme ich na pekáč, na zeleninu dáme okorenené a maslom potreté kurča, vlejeme vývar a pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňoch viac ako hodinu. Upečené kurča vyberieme na dosku. Zeleninu a huby aj so šťavou rozmixujeme, omáčku vylejeme späť do pekáča, mierne zohrejeme, podľa potreby ešte zriedime vývarom. Ochutíme octom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára