4. decembra 2009

Farmárska polievka

2 póry, 2 mrkvy, bielu kapustu, cibuľu, 250 g zeleru, 125 g šunky, 50 g masla alebo margarínu, 1 l mäsového vývaru alebo vody, 100 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, ½ viazaničky petržlenovej vňate,
Zeleninu očistíme, umyjeme, pór a mrkvu nakrájame na kolieska, kapustu na rezance. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme zeleninu, krátko za občasného miešania dusíme. Zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale. Necháme zovrieť, vsypeme ryžu, ochutíme soľou a čiernym korením. Prikryté varíme na minime 20 minút. Tesne pred dovarením vložíme do polievky nakrájanú šunku, dochutíme podľa potreby. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, nasekáme a posypeme polievku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára