4. decembra 2009

Jablková polievka

1 kg jabĺk, 60 g masla, 1/8 l vody, štipku nastrúhaného muškátového orieška, ¾ l červeného vína, 4 PL citrónovej šťavy, 1/8 l sladkej smotany
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky, jablká nadrobno nakrájame. V hrnci rozpustíme maslo, vmiešame jablká a na minime dusíme, kým nie sú priesvitné. Podlejeme, necháme vrieť, kým jablká nezmäknú, vmiešame polievkovú lyžicu citrónovej šťavy a muškátový oriešok. Pomixujeme, prilejeme víno, zvyšnú citrónovú šťavu, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Pred podávaním prilejeme sladkú smotanu a premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára