4. decembra 2009

Bravčové s jablkovou omáčkou

2 plátky chudého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, olej, cibuľa, 2-3 jablká, smotana na varenie, kyslá smotana, korenie karí, mleté biele korenie, vegeta.,
Mäso pokrájané na plátky osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, pokvapkáme olejom a necháme 15 minút odstáť na chladnom mieste. Odležané mäso pomaly opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Vyberieme ho, odložíme na teplé miesto a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané jablká, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka. Udusenú zmes popučíme vidličkou, prilejeme smotanu na varenie, kyslú smotanu, ochutíme korením karí, mletým bielym korením, vegetou a prehrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára