4. decembra 2009

Hustá šošovicová polievka

140 g šošovice, 80 g slaninky, cibuľu, 50 g oleja alebo masti, 40 g hladkej múky, 2 sušené feferónky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, štipku majoránu,
Šošovicu preberieme, zalejeme studenou vodou a cez noc necháme napučať. Cibuľu a cesnak ošúpeme, spolu so slaninkou nadrobno nakrájame, opražíme na oleji. Vmiešame celé feferónky, zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme vodou a rozmiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, majorán a zliatu prepláchnutú šošovicu. Na minime varíme, kým nie je šošovica mäkká. Feferónky pred podávaním vyberieme. Ak nemáte radi štipľavé, feferónky možno vynechať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára