4. decembra 2009

Šošovicová polievka s tekvicou

500 g koreňovej zeleniny do polievky, cibuľu, 250 g klobásky, 4 PL oleja, 250 g šošovice, 1 l mäsového vývaru, 500 g tekvice, 3 PL octu, 1 PL cukru, 1 zarovnanú PL kari korenia, soľ, mleté čierne korenie,
Šošovicu zalejeme vodou a cez noc necháme napučať. Zeleninu a cibuľu ošúpeme, nakrájame, šošovicu zlejeme. Vývar pripravíme podľa návodu na obale, klobásku nakrájame na plátky. V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme klobásku, opražíme, vmiešame cibuľu, zeleninu, šošovicu, zalejeme vývarom a varíme 50 minút. Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka, nakrájame na kocky, na panvici zohrejeme 2 PL oleja a upečieme. Prilejeme ocot a prisypeme cukor. Tekvicu dusíme pár minút, vmiešame karí korenie. Potom tekvicu vložíme do polievky, necháme prevrieť, podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára