6. decembra 2009

Medové linecké rezy

500 g hladkej múky., 2 PL medu., 150 g práškového cukru., 150 g stuženého tuku., 2 vajcia., KL perníkového korenia (klinčeky, škorica)., KL sódy bikarbóny., 250 g carpathia višňová marmeláda., višňový kompót., šťava a kôra z citróna.,
Med vajcia a cukor spolu vymiešame do peny. Pridáme tuk, perníkové korenie, šťavu z citróna, sódu zmiešanú s múkou a vypracujeme jemné cesto. Rozvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme carpathia višňovou marmeládou a kúskami višní z kompótu. Husto posypeme posekanými orechami a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára