10. novembra 2009

Jelení guláš

600 g lopatky z jeleňa., cibuľa., 2 lyžice masti., soľ., lyžička korenia na divinu., 2 strúčiky cesnaku., mrkva., petržlen., 2 dl červeného vína., borievkový kompót.,
Odležané odblanené mäso pokrájame na kocky a prudko opražíme na rozohriatej masti. Mäso vberieme, do výpeku pridáme očistenú pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražáme do hneda. Vložíme späť mäso, pridáme očistenú pokrájanú mrkvu, petržlen, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave aspoň 30 minút. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme korením na divinu a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame teplou vodou. Pred podávaním pridáme ku každej porcii lyžičku borievkového kompótu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára