10. novembra 2009

Kapustnica

200 g bravčovej lopatky., 2 dl šťavy z kyslej kapusty., 150 g kyslej kapusty., soľ., mleté čierne korenie., 3 zrnká nového korenia., bobkový list., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., hrsť sušených háb., 100 g údenej klobásy., majorán.,
Bravčové mäso vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka. potom pridáme šťavu z kapusty, očistenú pokrájanú cibuľu, očistený cesnak, nové korenie, bobkový list a vopred namočené huby. Miernym varom varíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, podľa potreby dolejeme vodou a uvaríme domäkka. Pred dovarením ochutíme majoránom, premiešame a už nevaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára