6. novembra 2009

Sekaná zo zajaca

500 g vykosteného mäsa zo zajaca., 100 g údenej slaniny., 100 g šunky., 2 žemle., 1,5 dl mlieka., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., štipka sušeného tymiánu., majorán., strúhanka., olej.,
Zajačie mäso a šunku pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misy. Žemle pokrájame, zalejeme teplým mliekom, necháme nasiaknuť a pridáme k mäsu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu, vajcia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, tymiánom, majoránom a dokonale premiešame. Chlebíkovú formu natrieme olejom, vysypeme strúhankou, uložíme do nej mäsovú zmes a vo vyhriatej rúre upečieme. Podávame s rôznymi omáčkami alebo s chlebom a zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára