7. novembra 2009

Zapekané bravčové pliecko s kyslou kapustou


600 g bravčového pliecka., cibuľa., 250 g kyslej kapusty., 150 g prerastenej slaniny., 300 g zemiakov., soľ., mleté čierne korenie., rasca., 2 dl kyslej smotany., petržlenová vňať.,
Bravčové mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme očistenú pokrájanú cibuľku, pridáme pokrájanú kapustu, zľahka osolíme a opražíme. Slaninu pokrájame na plátky, vyložíme ňou pekáč, na ňu rozložíme tenkú vrstvu kapusty, opečené mäso, prikryjeme a pečieme. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a v osolenej vode varíme do polomäkka. Scedíme, rozložíme na pečené mäso, posypeme rascou, zakryjeme zvyšnou kapustou, zalejeme smotanou a upečieme domäkka. Pred podávaním môžeme ozdobiť kolieskami cibule a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zverejnenie komentára