7. novembra 2009

Zemiakové guľky s hubovou omáčkou

200 g surových zemiakov., 100 g v šupke uvarených zemiakov., žemľa., olej., soľ., mleté čierne korenie., vajce., 200 g čerstvých húb., 2 dl smotany na varenie., lyžica hladkej múky., cukor., citrón.,
Surové aj uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame a vložíme do misy. Pridáme múku vajce, osolíme, okoreníme a premiešame. Na troche oleja opražíme na kocky pokrájanú žemľu. Zo zemiakového cesta tvarujeme guľky, do ktorých vtlačíme po kúsku opraženej žemle. Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 4 minúty po vyplávaní navrch. Uvarené guľky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Na troche oleja opražíme očistené pokrájané huby. osolíme, podlejeme vodou a udusíme. V smotane rozmiešame hladkú múku, zahustíme nou huby, osolíme a ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s uvarenými zemiakovými guľkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára