2. decembra 2009

Jablková tortička

4 jablká., šťava z jedného citróna., 4 vajcia., 2 šálky kryštálového cukru., 3 šálky polohrubej múky., šálka sladkej smotany, balíček sušeného droždia, maslo na vytretie formy, práškový cukor na posypanie.,
Ošúpeme jablká a nakrájate ich na 0,5 cm široké plátky. Vložte ich do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vymiešajte vajcia s cukrom do peny, pridajte múku, sladkú smotanu a droždie. Malú tortovú formu s priemerom 12 cm vytrite maslom, poukladajte do nej rovnomerne plátky jabĺk a naplňte cestom. Prikryte papierom na pečenie a pečte jednu hodinu pri 190 stupňov C, po upečení vyklopte z formy. Posypte práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára