2. decembra 2009

Ovocné srdiečka

3 vajcia., 3 PL kryštálového cukru., 3 PL polohrubej múky., 
Na krém: 125 g tvarohu., 125 g hery., 200 ml mlieka., 4 PL kryštálového cukru., vajce., PL bezfarebnej želatíny., 
Na želé: jahodový kompót., balíček želatíny., strúhaný kokos na posypanie.,
Najskôr si upečieme piškótové cesto. Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky spolu s cukrom vymiešame do peny, prisypeme múku a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do hrubšej, skôr menšej vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 12 minút. Želatínu namočíme 2 hodiny vopred do 100 ml vlažného mlieka. Potom pridáme 100 ml horúceho mlieka a rozmiešame v mixéri. Pridáme cukor, vajcia a postupne po lyžiciach tvaroh a mäkký tuk. Zmes dobre vyšľaháme a rozotrieme na studené cesto. Necháme stuhnúť. Kompót scedíme, jahody rozložíme na tvarohový krém a zalejeme vrstvou želé, ktoré pripravíme podľa návodu zo želatíny a kompótovej šťavy. Po stuhnutí vykrajujeme srdiečka, ktoré na záver posypeme kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára