2. decembra 2009

Tvarohový krém s malinovou omáčkou

120 g tvarohu., 80 g práškového cukru., 40 g kyslej smotany., 200 g šľahačky., 8 g plátkovej želatíny., 120 g malín (môžu byť aj mrazené alebo zavárané)., lístky mäty piepornej na ozdobu.,
V miske vymiešajte tvaroh so 40 g cukru a kyslou smotanou na hladký krém. Pridajte zmäknutú želatínu, vyšľahajte šľahačku a zmiešajte ju s tvarohovým krémom. Tvarohovým krémom naplňte formičky a nechajte ho stuhnúť v chladničke minimálne tri hodiny. Maliny (niekoľko malín si nechajte na ozdobu) dajte do hrnca spolu so zvyšným cukrom a malým množstvom vody. Zahrejte za stáleho miešania na miernom ohni, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Vychladnutú malinovú omáčku preceďte cez sitko. Studený tvarohový krém vyklopte z formičiek na tanier, okolo nalejte malinovú omáčku, ozdobte niekoľkými malinami a lístkami mäty.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára