1. decembra 2009

Mozartove rezy

200 g mäkkého masla., 180 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 6 žĺtkov., 300 g nastrúhaných orechov., 100 g nadrobno nasekanej horkej čokolády., 3 PL hladkej múky., 6 bielkov., 
Na kvások z kyslého mlieka: 150 ml vlažného kyslého mlieka., 1/2 balíčka droždia., 3 PL hladkej múky., 
Na šľahačkový krém: 500 ml smotany na šľahanie., 3 PL práškového cukru., 3 PL čokoládového likéru., 2 balíčky smeta-fixu., 
Na polevu: 100 ml čokoládového likéru., balíček tortové číre želé., 
Na posýpanie: 2 - 3 PL strúhanej čokolády.,
Príprava kvásku: Všetko v mise dôkladne premiešame, prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote, najlepšie cez noc, odležať.
Maslo ušľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom na penu. Po jednom do peny pridávame žĺtky. Oriešky zmiešame s čokoládou a múkou a vmiešame do pripraveného kvásku z kyslého mlieka. Túto zmes zašľaháme do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymazaného, vysypaného plechu (asi 30 x 40 cm), uhladíme a dáme do predhriatej rúry piecť. Po upečení necháme vychladnúť. 
Príprava šľahačkového krému: Smotanu, práškový cukor, čokoládový likér a smeta-fix ušľaháme do tuha. Krém natrieme na múčnik, uhladíme a lyžicou urobíme do krému malé priehlbiny. Na polevu zmiešame 3 lyžice likéru s tortovým želé, zahrejeme až likér zhustne. Prilejeme zvyšok likéru, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Vlažnú polevu nalejeme do priehlbín na šľahačkovej vrstve. Posypeme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchovávame v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára