1. decembra 2009

Srdiečko pre mamičku

5 žĺtkov., 50 g rozdrobeného marcipánu., štipka soli., 3 PL mandľového likéru., 180 g práškového cukru., 5 bielkov., 120 g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva., 150 g mletých (strúhaných mandlí)., 80 g roztopeného masla., 
Zdobenie: 2 balíčky svetlej polevy., PL jahodovej marmelády., 
Na ružové lupienky: 2 PL práškového cukru., niekoľko kvapiek vody., štipka červeného potravinárskeho farbiva.,
Rozšľaháme žĺtky, marcipán, soľ., mandľový likér a polovicu cukru (90 g). Do našľahaných bielkov postupne pridávame zbytok cukru a šľaháme dotuha. Ušľahaný sneh pridáme do žĺtkovej hmoty. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme cez hmotu. Pridáme mandle a roztopené maslo, zľahka premiešame. Cesto nalejeme do srdcovej formy vyloženej papierom na pečenie a upečieme. Upečené srdce necháme chvíľu chladnúť a potom nožom oddelíme okraj formy. Tortu obrátime na podnos, stiahneme papier a necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté srdce potrieme jahodovou marmeládou, aby sme zakryli póry, a polevy rozpustíme podľa návodu. 1 a 1/2 polevy natrieme na tortu a necháme stuhnúť. Zvyšok polevy opäť rozpustíme a prelejeme do mikroténového vrecka. Odstrihneme malý rožtek, ktorým nastriekame kvety. Práškový cukor, niekoľko kvapiek vody a štipku farby vymiešame na takú hustotu, aby hmota zo špajle "odkvapkávala". Pomocou špajle "vyfarbíme" kvietky a necháme zaschnúť. Srdce sa lepšie krája až na druhý deň.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára