3. decembra 2009

Snehový jahodový koláč

4 vajcia., 150 g masla., 150 g hrubej múky., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., citrónová kôra., 80 g jahodového džemu., jahody., 
Sneh: 4 bielky., lyžica práškového cukru., 20 g mandlí alebo orechov., 
Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme žĺtky, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a postupne múku. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme džemom a poukladáme naň jahody. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zľahka premiešame. Sneh rovnomerne natrieme na pripravený koláč, posypeme ho posekanými mandľami (orechmi) a ešte na 5 minút dáme do rúry zapiecť. Vychladnutý ho pokrájame na rovnaké kúsky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára