3. decembra 2009

Trojfarebné makaróny

400 g trojfarebných cestovín., 150 g pokrájaného hovädzieho mäsa., 100 g pokrájaného bravčového mäsa., 3 zrelé paradajky., zelená paprika., 2 cibule., oregano., cukor., strúhaný syr., olivový olej., soľ.,
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Precedíme a odložíme ich. Pokrájanú cibuľku a zelenú papriku podusíme v hrnci s trochou oleja do zlatista. Pridáme očistené a pokrájané paradajky. Po 20 minútach posypeme oreganom, soľou a trochou cukru (na odstránenie kyslosti paradajok). Vmiešame pokrájané nasolené mäso s trochou oleja a necháme, aby nasiaklo šťavou. Namiesto mäsa môžeme použiť ochutené uvarené sójové granule. Nakoniec pomiešame s cestovinami a podávame posypané strúhaným syrom. Ako prílohu podávame čerstvé zeleninové šaláty s bylinkovým korením, pokvapkané olivovým olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára